3D On Demand staat klaar voor al jou 3D print vragen en ondersteuning.

3D Print Bestellen

A title

Image Box text

3D-printen is niet langer een futuristische fantasie; het is een realiteit die tegenwoordig een breed scala aan industrieën transformeert, van productie en geneeskunde tot architectuur en verder. Bij 3D On Demand brengen we deze geavanceerde technologie rechtstreeks naar je bureau of productielijn, met een specialisatie in Fused Deposition Modeling (FDM). In deze gids verkennen we hoe je gemakkelijk en effectief een 3D print kunt bestellen via onze service, en delen we belangrijke inzichten om je projecten te optimaliseren.

Hoe kun je een 3D Print bestellen bij 3D On Demand?

Het bestellen van 3D-prints bij 3D On Demand is ontworpen om zo eenvoudig en transparant mogelijk te zijn. Het proces begint met je idee of ontwerp, dat kan worden geüpload naar ons platform. Hier is hoe je kunt beginnen:

 1. Ontwerpvoorbereiding: Zorg ervoor dat je ontwerp geschikt is voor FDM-printing. Dit omvat het verzekeren dat de afmetingen correct zijn en dat het model geen te dunne muren of onmogelijk te printen overhangs bevat.
 2. Materiaalkeuze: Selecteer uit een reeks materialen zoals PLA, ABS of PETG, afhankelijk van de vereisten van je project zoals duurzaamheid, flexibiliteit of hittebestendigheid.
 3. Bestelling plaatsen: Upload je bestand via onze configurator, kies je materiaal en afwerkingsopties, en dien je bestelling in.
 4. Printen en Afwerking: Zodra we je ontwerp ontvangen, beginnen we met het printproces. Na het printen ondergaan de onderdelen eventuele nodige nabewerking om de kwaliteit en de specificaties te waarborgen.
 5. Verzending en Levering: De voltooide prints worden veilig verpakt en naar je locatie verzonden, klaar voor gebruik.

Door deze stappen te volgen, verzeker je je van een naadloze ervaring van begin tot eind, met de steun van ons deskundig team bij elke stap.

Fused Deposition Modeling (FDM) Printen bij 3D On Demand

Fused Deposition Modeling (FDM) is een van de meest toegankelijke en kosteneffectieve vormen van 3D-printen, en het is de kern van de dienstverlening bij 3D On Demand. FDM werkt door een thermoplastisch materiaal laag voor laag te smelten en te extruderen, wat resulteert in robuuste onderdelen die kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, van prototyping tot eindgebruik onderdelen.

 • PLA (Polylactic Acid): Een biologisch afbreekbaar thermoplastisch materiaal dat ideaal is voor snelle prototyping dankzij de eenvoud van printen en goede detailnauwkeurigheid.
 • ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene): Bekend om zijn sterkte en hittebestendigheid, perfect voor het maken van duurzame onderdelen die worden blootgesteld aan hoge temperaturen.
 • PETG (Polyethylene Terephthalate Glycol): Biedt een uitstekende combinatie van flexibiliteit en sterkte, en is bestand tegen zowel chemische stoffen als vocht.
 • TPU (Thermoplastic Polyurethane): Een flexibel en rekbaar materiaal dat ideaal is voor onderdelen die moeten buigen of compressie moeten weerstaan, zoals pakkingen of flexibele verbindingen.
 • ASA (Acrylonitrile Styrene Acrylate): UV- en weerbestendig materiaal, perfect voor buitentoepassingen waar kleurvastheid en weerstand tegen weersinvloeden vereist zijn.
 • PA-CF (Polyamide Carbon Fiber Reinforced): Dit materiaal combineert de sterke mechanische eigenschappen van polyamide met de stijfheid van koolstofvezel, wat resulteert in een uiterst duurzaam en stijf materiaal dat geschikt is voor veeleisende industriële toepassingen.

Deze diversiteit in materialen stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die nauwkeurig zijn afgestemd op de specifieke behoeften van onze klanten, van eenvoudige modellen tot complexe onderdelen die hoge prestaties vereisen.

Kiezen van 3D On Demand voor je 3D-Printbehoeften

Wanneer je besluit om 3D On Demand te kiezen voor je printbehoeften, investeer je niet alleen in een printservice, maar in een partner die je helpt van concept tot eindproduct. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het werken met ons:

 • Klantgerichte Service: Bij 3D On Demand luisteren we eerst naar je behoeften en bieden vervolgens een op maat gemaakte oplossing. Ons team staat altijd klaar om te adviseren over de beste materialen en technieken voor je project.
 • Snelle Doorlooptijden: We begrijpen het belang van tijd in projectontwikkeling. Daarom zorgen we ervoor dat je projecten snel en efficiënt worden afgehandeld, zonder in te boeten aan kwaliteit.
 • Hoge Kwaliteitsstandaarden: We gebruiken geavanceerde FDM-technologie en nauwkeurige kwaliteitscontroleprocessen om ervoor te zorgen dat elk onderdeel voldoet aan strenge kwaliteitseisen.
 • Flexibiliteit in Productie: Of je nu een enkel uniek onderdeel nodig hebt of kleine series wilt produceren, we kunnen flexibel schalen naar je productievereisten.
 • Deskundig Advies en Ondersteuning: Ons team van ervaren ingenieurs en technici biedt uitgebreide ondersteuning gedurende het gehele proces, van ontwerpoptimalisatie tot de uiteindelijke print.

Door te kiezen voor 3D On Demand, kies je voor een betrouwbare en deskundige service die toegewijd is aan het overtreffen van je verwachtingen.

Kosten en Voordelen van Printen bij 3D On Demand

Investeren in 3D-printservices bij 3D On Demand betekent toegang tot topkwaliteit zonder de exorbitante kosten. Hier is een overzicht van de kosten en voordelen:

 • Transparante Prijsstelling: We bieden heldere en directe prijsinformatie vooraf, zonder verborgen kosten. Dit zorgt ervoor dat je altijd weet wat je betaalt en helpt bij het budgetteren van je projecten.
 • Kostenbesparing op Lange Termijn: Door te kiezen voor ons efficiënte FDM-printproces, kun je besparen op materiaal- en productiekosten, vooral bij complexe of op maat gemaakte ontwerpen.
 • Return on Investment: De snelheid en kwaliteit van onze 3D-printservices kunnen de tijd tot marktintroductie van je producten aanzienlijk versnellen, wat leidt tot een snellere return on investment.

Door te kiezen voor 3D On Demand, investeer je in een kosteneffectieve oplossing die helpt je bedrijfsdoelen sneller en efficiënter te bereiken.

Conclusie

3D-printen is een krachtige technologie die bedrijven en individuen in staat stelt om snel en efficiënt op maat gemaakte oplossingen te creëren. Bij 3D On Demand zijn we toegewijd aan het bieden van hoogwaardige FDM-printdiensten die niet alleen aan je verwachtingen voldoen, maar deze overtreffen. Met onze expertise, geavanceerde technologie en klantgerichte benadering staan we klaar om je projecten naar een hoger niveau te tillen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen je productie- en ontwerpdoelen te realiseren.

 

Trust Score Box

Klanten

4.000+

Prints

25.000+

★★★★★
TrustScore 4.6

100+ reviews

Bestel 3D-geprinte Onderdelen Online

Ontdek de toonaangevende 3D-printservice van Nederland voor bedrijven en particulieren. Begin vandaag nog met printen!

start met printen