3D On Demand staat klaar voor al jou 3D print vragen en ondersteuning.

3D Printen voor Particulieren

A title

Image Box text

3D-printen is een snelgroeiende technologie die steeds meer wordt gebruikt in de productie- en ontwerpindustrie. Een van de meest populaire materialen voor 3D-printen is PLA, een bio-afbreekbare kunststof. In dit artikel zullen we uitleggen hoe 3D-printen met PLA-filament werkt.

Voorbereiden 3D-model

Voordat je kunt beginnen met 3D-printen, moet je een 3D-model hebben. Dit kan worden gemaakt met een 3D-ontwerpsoftware, zoals Tinkercad, Blender of AutoCAD. Het 3D-model moet vervolgens worden geëxporteerd naar een bestand dat door de 3D-printer kan worden gelezen, zoals .stl of .obj. Deze modellen kunnen worden geüpload in onze configurator. Als je zelf geen model kunt ontwerpen, kunnen wij dat voor je doen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Je kunt ook modellen die je op het internet hebt gevonden gebruiken, zoals bijvoorbeeld:

Het installeren van het PLA-filament

Voor het printen met PLA moet het filament in de 3D-printer worden geïnstalleerd. Dit doen we door het einde van het filament in de inlaatspoel van de printer te plaatsen en het filament vervolgens via een drive gear in de printkop te voeren.

Het instellen van de 3D-printer

Voor het printen wordt de printer gekalibreerd en verder afgesteld, waaronder het aanpassen van de bedtemperatuur, de printsnelheid en de laagdikte. Het is belangrijk om de juiste instellingen te kiezen om een hoogwaardig resultaat te garanderen.

Het starten van de print

Nadat de printer is ingesteld, worden de modellen naar de printer gestuurd. De printer zal vervolgens het filament verhitten en uit de printkop spuiten, laag voor laag, om het 3D-model te creëren.

Het afmaken van de print

Wanneer de print klaar is, verwijderen we het model van de printplaat. Dit doen we door de plaat rustig te verwarmen zodat de print vanzelf loslaat. Waarna we de print inpakken en verzenden.

In conclusie, 3D-printen met PLA-filament is een gemakkelijke en toegankelijke manier om 3D-objecten te creëren. Of je nu een ervaren ontwerper bent of een hobbyist, PLA is een geweldig materiaal om mee te 3D-printen. Als je meer wilt weten over hoe je kunt beginnen met 3D-printen, neem dan contact met ons op!

Trust Score Box

Klanten

4.000+

Prints

25.000+

★★★★★
TrustScore 4.6

100+ reviews

Bestel 3D-geprinte Onderdelen Online

Ontdek de toonaangevende 3D-printservice van Nederland voor bedrijven en particulieren. Begin vandaag nog met printen!

start met printen